11.01.2009

Money, money, money

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, SoJust şi Asociaţia Procurorilor din România consideră "inacceptabilă" amânarea plăţii salariilor restante, prin ordonanţă de urgenţă, până în luna martie, în timp ce Asociaţia Magistraţilor din România vrea să găsească dreptatea la CEDO.
(Realitatea)

Magistral discursul lui Traian Basescu la sedinta Consiliului Suprem al Magistraturii! (Nu pot sa-l sufar pe actualul sef al statului, nu as vota niciodata pentru el, spun lucrul asta asumandu-mi toate riscurile; e o chestie viscerala, pot sa ma dea afara sau sa nu imi publice textul, cred ca Traian Basescu este ultimul presedinte “inventat” al Romaniei). Cu toate astea, a avut un discurs magistral pentru istoria contemporaneitatii tarii asteia. In fata inaltelor figuri judecatoresti a vorbit ca un simplu cetatean care le-a dat cu tifla. Le-a spus ca au bani cu ghiotura fata de un universitar care le cere dreptatea.
(Cronica Romana)

Magistraţii şi personalul asimilat magistraţilor au introdus în instanţă, în ultimii trei ani, aproape 3.000 de acţiuni numai împotriva Ministerului Justiţiei, solicitând diferite sporuri. Printre cei care au deschis procese se află şi şeful DNA, Daniel Morar, şi preşedintele CSM, Virgil Andreieş.
(NewsIn)