17.12.2008

Procurori cu probleme

Liliana Zamfirescu, procuror la DNA - Serviciul Teritorial Timisoara, a oferit la unul dintre termenele celebrului dosar "Electrica Banat" o scena de pomina, pentru care a fost dur admonestata de presedintele completului de judecata. Enervata ca judecatorul cauzei a admis ca un martor (banuit ca ar fi fost influentat de procurori) sa raspunda daca inainte de proces s-a prezentat la sediul DNA pentru anumite discutii, Liliana Zamfirescu s-a dezbracat de roba si a trantit cu ea de masa.
(Ziua)

Procuroarea Alina Simona Catană de la Parchetul de pe langă Judecătoria Piatra Neamţ a fost exclusă din magistratură pentru absenţe nemotivate de la serviciu in mod repetat şi Gabriel Salontai, procuror la Parchetul de pe langă Judecătoria Tarnăveni, a rămas fără 15 % din salariu timp de o lună, pentru că a intervenit pentru soluţionarea unor cereri, precum şi pentru imixtiunea in activitatea altui judecător sau procuror. Procurorul Salontai a mai fost sancţionat şi pentru "desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice in exercitarea atribuţiilor de serviciu".
(Ziua)

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, Dan Deac, a fost prins cu minciuna! El a încercat să obţină un teren de 2.583 mp, aparţinând domeniului privat al municipiului Turda, fără licitaţie publică, spunând că terenul are destinaţia de curte şi că îl avea închiriat de la administraţia locală. Însă, în plenul şedinţei de Consiliu s-a descoperit că... prim-procurorul nu avea contract de închiriere pentru acea suprafaţă!
(TurdaNews)

Un om al legii din Argeş este pe lista celor mai bogaţi români. Marian Stănciulescu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş are o avere estimată la peste 10 milioane de euro. Mare parte din bani i-a dobândit din moşteniri, dar flerul pentru afaceri i-a sporit veniturile.
(Realitatea)

Un prim-procuror din Vişeul de Sus trimite infractorii... la spovedanie. Veţi vedea ce fel de decizii ia un prim-procuror din Vişeul de Sus, Pop Vasile, zis şi Procurorul Tătuca sau Procurorul Evanghelie. Cazuri de ultraj, viol, şantaj sau complicitate la furt. De ce să-i trimită pe făptaşi în faţa justiţiei, dacă Dumnezeu le poate ierta păcatele?
(Realitatea)

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lidia Bărbulescu, a anunţat, joi, că instituţia pe care o conduce s-a sesizat din oficiu şi că face cercetări prealabile referitoare la conduita procurorului de la Parchetul de pe langă Tribunalul Bucureşti care instrumentează dosarul interlopului Sile Pietroi. Bărbulescu a afirmat că verificările se fac in urma apariţiei intr-o conferinţă de presă a procurorului de caz şi in care acesta a făcut comentarii cu privire la dosar, informeaza NewsIn.
(Ziua)
In şedinţa de miercuri a Secţiei pentru procurori a CSM, s-a luat in discuţie răspunsul Ministerului Justiţiei (MJ) la adresa prin care se cerea avizul CSM pentru revocarea din funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei Parchetelor Militare a generalului maior magistrat Dan Voinea. In răspuns, ministerul a precizat că işi menţine punctul de vedere potrivit căruia va lua o decizie in privinţa lui Voinea doar după avizul CSM. Membrii Secţiei pentru procurori au apreciat că "avizul nu poate fi dat de către Secţie" şi că "nu avem din partea ministerului o propunere de revocare din funcţie a lui Voinea lipsită de echivoc". Concluzia discuţiilor a fost că solicitarea MJ nu indeplineşte condiţiile legale, drept pentru care s-a hotărat retrimiterea solicitării la MJ.