08.05.2008

Interceptari procurori spagari

La rândul său, Bucur îl linişteşte pe Cerbeanu: “Sunt sigur, ce dracu! De aia am dat din pedale!”. Bucur afirmă că a fost asigurat în acest sens chiar de Cojocaru. “M-a sunat azi «labagiul» ăla că e bine şi că mâine alea vor fi oficiale!”, apare într-o convorbire dintre Bucur şi Cerbeanu. În seara zilei de 27 noiembrie, înaintea publicării rezultatelor concursului, Bucur şi Cojocaru se felicită pentru reuşita acţiunii de fraudare a examenelor. “Prietenii noştri să trăiască, că, vorba ceea, trăiesc ei, trăim şi noi pe lângă ei”, i-a spus Cojocaru lui Bucur.

DNA a ajuns din întâmplare la anchetarea acestei fraude. DIICOT Argeş a declinat la Direcţie un dosar în care era cercetată o presupusă faptă de corupţie. Un anume Virgil Mârţoiu trebuia să-i dea procurorului Dumitru Gheorghe 10.000 de euro, pentru ca acesta să intervină la Curtea de Apel Piteşti, într-un proces penal, pentru a-i convinge pe judecători să-l achite.

Din înregistrarea convorbirilor celor doi rezulta însă că Gheorghe avea de gând să candideze la şefia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti şi că avea nevoie de banii lui Mârţoiu pentru a cumpăra concursul. Cu informaţia din această convorbire, anchetatorii au trecut la supravegherea concursului.

(Cotidianul)