27.03.2009

V.Costiniu si DGIPI

Judecatoarea care i-a pus in libertate miercuri pe Serban, Popoviciu si pe Pitcovici trebuia sa se recuze, intrucat se afla in “stare de dusmanie” cu procurorul care a cerut arestarea celor trei.
Judecatoarea Viorica Costiniu (foto), de la Curtea de Apel Bucuresti, care a decis punerea in libertate a fostului sef al DGIPI, Cornel Serban, a ofiterului DGA Petre Pitcovici si a omului de afaceri Puiu Popoviciu, retinuti de DNA pentru favorizarea infractorului, are pe rolul CSM o sesizare disciplinara formulata de seful Sectiei a II-a din DNA, Doru Tulus, cel care a cerut arestarea celor trei.
(Cotidianul)

Din surse judiciare, stim ca Viorica Costiniu nu a fost aleasa la intimplare sa judece in cazul lui Popoviciu. Alegerea judecatorilor in astfel de cazuri nu o face un calculator, aleator, cum a sustinut intr-o emisiune tv liberala Norica Nicolai, jurista de profesie. Ci decide presedintele de instanta. In concluzie: acest ping-pong de terenuri intre Tariceanu si Popoviciu s-a soldat cu trei eliberari din arest, prin grija unei judecatoare care e dedicata acestei cauze.
(Catavencu)

Judecatoarea Viorica Costiniu, de la Curtea de Apel Bucuresti, nu s-a pronuntat in sedinta publica pe cererea DNA de arestare a lui Cornel Serban, Petru Pitcovici si Gabriel Popoviciu, chiar daca legea prevede aceasta obligatie.
Potrivit articolului 310 alin. 1 din Codul de procedura penala, pronuntarile se fac in sedinta publica de catre presedintele completului, asistat de grefier.
Jurnalistii care asteptau un verdict in cazul celor trei retinuti din dosarul lui Popoviciu au aflat de la avocati ca cei trei nu au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.
(Realitatea)