02.02.2009

Monstri in libertate

Un individ de 51 de ani din comuna vasluiana Gher­ghesti a fost arestat pentru incest, dupa ce s-a demon­strat, in baza testelor ADN, ca este tatal a trei copii pe care i-a facut cu fiica sa, acum in varsta de 27 de ani. Petrica Topala fusese condam­nat cu executare pentru primele doua incesturi la Judecatoria Barlad, dar magistratii de la Tribunalul Vaslui au decis suspendarea pedepsei. Dupa ce s-a vazut liber, tatal si-a mai violat inca o data fiica care a dat nastere altui copil.

(Ziua)

Seria infractorilor scăpaţi pe motive medicale din puşcărie este lungă. La fel de lungă ca şi a celor care nu s-au mai întors în celule. Patronul Sexy Club, Costel Constantin, a fost pus în libertate pentru ca suferea de claustrofobie. Un celebru personaj interlop, Petrişor Duduianu, a fost eliberat pentru ca avea deviaţie de sept. Un alt interlop, Dănuţ Udilă, a scăpat de puşcărie invocând că arestul îi atrofiase testiculele, din lipsa de activitate. Sile Pietroi a cerut şi obţinut eliberarea din arest după ce s-a plâns că nu îşi poate plăti ratele. Judecătorii ialomiţeni au decis să-l elibereze pe Nuţu Cămătaru pentru că organizase un concurs de tenis de picior şi o făcea pe jurnalistul la revista Penitenciarului Rahova.

(Gandul)

Pana sa se judece dosarul la Curtea de Apel, Gorbunov a fost eliberat de judecatoarea Maria Nicola, cu sprijinul procurorului de caz, Marius Vladoianu. Prima a dispus, prin sentinta penala din 5 mai 2008, intreruperea timp de trei luni a pedepsei lui Gorbunov, ramasa definitiva deoarece Vladoianu nu a declarat recurs. Gorbunov a fost pus in libertate la data de 16 mai 2008, pe biletul lui de iesire din penitenciar scriind "se va stabili domiciliul in Republica Moldova", desi sentinta mentiona expres ca lui Gorbunov ii este interzis sa paraseasca tara. Desi nu s-a intors sa-si continue pedeapsa la data de 16 august 2008 si trebuia dat in urmarire generala, Curtea de Apel Craiova a judecat, la data de 29 august, recursul din celalalt dosar de eliberare. Astfel, judecatorii de la Curtea de Apel Craiova s-au umplut de ridicol si au deliberat asupra intreruperii pedepsei unui condamnat care fusese deja eliberat si mai mult, uitase sa se mai si intoarca. Cum de nu a stiut procurorul sa le spuna judecatorilor ca dosarul a ramas fara obiect, cu sprijinul colegului Vladoianu, ramane un mister care trebuie lamurit de inspectorii CSM! Astfel ca mascarada a continuat si judecatorii au admis recursul lui Gorbunov, prin care acesta solicita sa fie eliberat, nu operat sub paza si au trimis dosarul spre... rejudecare la Tribunal. La randul lor, judecatorii de la Tribunal au depasit pragul imbecilitatii si au respins la 27 octombrie 2008, cererea de eliberare conditionata a lui Gorbu­nov. Intrebata despre cele de mai sus, Magda Badescu, purtator de cuvant la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj, ne-a declarat ca deocamdata nu cunoaste amanunte dar ca va verifica.

(Ziua)