05.02.2009

Gorbunov-vinovatii

Consiliul Superior al Magistraturii a decis revocarea din funcţii a prim-procurorului Parchetului Tribunalului Dolj, Gheorghe Stoian, adjunctul acestuia, Tena Moraru, dar şi a procurorului şef al Secţiei judiciare a Parchetului doljean, Ioana Sandu. După două ore şi jumătare de audieri, membri Secţiei de procurori a CSM au decis, cu majoritate de voturi, revocarea din funcţiile de conducere a procurorilor, invocând articolul 51, alineatul 2, litera b, din Legea 303/2004, potrivit căreia o astfel de măsură se ia î"n cazul exercitării necorespunzătoare a atribuţiilor manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul şi comunicarea, asumarea responsabilităţilor şi aptitudinile manageriale".
"Având în vedere deficienţele manageriale constatate la Compartimentul de executări penale al Tribunalului Braşov, Secţia pentru judecători a dispus revocarea din funcţia a preşedintei Aurelia Munteanu şi a preşedintelui Secţiei penale Dan Iulian Năstase", a anunţat şeful CSM, Virgil Andreieş.
Directorul Penitenciarului Craiova, doi angajati la Evidenta, dar si un medic care a participat fraudulos la comisia de examinare a lui Serghei Gorbunov au fost demisi si reclamati la Parchet, cu "suspiciuni" de coruptie. "Prieteniile" basarabeanului ajung insa mult mai sus, la fosta sotie-judecator a lui Samir Spranceana. Directorul Penitenciarului de Maxima Siguranta Craiova si-a dat demisia, iar alti doi angajati ai Biroului de Evidenta au fost si ei dati afara, a anuntat seful Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Bala: Radu Schiopu, seful serviciului Evidenta a penitenciarului, si subordonata lui, agent Marilena Cone, care nu au instiintat politia ca Gorbunov nu s-a mai intors dupa expirarea suspendarii pe termen a executarii pedepsei. Asupra celor doi planeaza banuiala ca neindeplinirea sarcinilor de serviciu nu a fost doar o simpla neglijenta ci ar fi avut "ratiuni financiare". Agentul Marilena Cone este mama avocatului Bogdan Cone, partener si prieten cu avocatul Claudiu Prunaru, avocatul lui Gorbunov.
(RoL)