04.11.2008

Camatarii-mita pt liberare

DNA a anuntat ca a trimis-o in judecata pe Lidia Balint, sotia temutului interlop bucurestean Ion Balint, zis Nutu Camataru. Femeia este acuzata ca a platit suma de 30.000 de euro unor alti interlopi, pentru ca acestia din urma sa intervina, in vara acestui an, pe lânga un judecator din cadrul Judecatoriei sectorului 4, in vederea punerii in libertate a lui Nutu Camataru.
Liliana Constantinescu, grefier la Curtea de Apel Bucuresti, arestata ca urmare a cercetarilor efectuate de Parchetul de pe lânga Tribunalul Bucuresti, a primit de la Gheorghe Cristian, zis „Masca”, bani pentru a interveni pe lânga judecatorii care au judecat recursul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism declarat impotriva hotarârii Curtii de Apel Bucuresti, prin care pedeapsa lui Nutu a fost redusa de la 9 la 2 ani si sapte luni in dosarul de crima organizata.
(Gardianul)

Nutu Camataru a obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva prin care i-a pedepsit pe intermediarii carora le-a dat bani pentru a-l scapa de puscarie pe fratele sau, Sile. Decizia finala in favoarea lui Nutu a fost luata de instanta de la Curtea Suprema, prezidata de judecatorul Ionut Matei, cel care i-a redus si pedeapsa lui Camataru de la 9 ani de inchisoare la doi ani, 7 luni si 17 zile. Plangerea penala a lui Nutu a fost rezolvata rapid de politistii bucuresteni in 1998, cu declaratii luate chiar la barul fratilor Camataru, iar rechizitoriul a fost intocmit de controversatul procuror Valerica Dabu, fost militian, general adjunct la Politia Capitalei. Pretul judecatorilor in 1998: 100.000 de dolari.
(RoL)