26.06.2008

Votul pt Nastase si Mitrea

Membrii Comisiei juridice s-au întrecut, la audierea lui Adrian Năstase de săptămâna trecută, în a-i ridica acestuia osanale, în a-i plânge de milă şi în a înfiera instituţia DNA, decretată duşman al parlamentarului român. Cotidianul vă prezintă, în exclusivitate, extrase din stenograma şedinţei Comisiei juridice.
(Cotidianul)

Cotidianul a descoperit joi că anunţul privind neîntrunirea cvorului de şedinţă la votul privind dosarele Năstase şi Mitrea a fost fals. Băsescu cere sesiune specială pentru Mitrea, Năstase şi Curtea de Conturi
În replică, la acuzaţiile DNA, preşedintele Comisiei juridice din Cameră, Sergiu Andon, afirmă că el a trimis la caseta deputaţilor documentele în cauză, iar acestea de obicei se publică şi pe Internet. „În plen, dezbaterile şi votul se fac în baza acestor documente care se regăsesc la caseta deputatului. În legătură cu obiecţiile publicării referatului DNA, menţionez că acesta nu conţine probele administrate de procurori în cauză şi nu are nici o influenţă în ceea ce priveşte procesul ulterior în justiţie“, a declarat Sergiu Andon pentru Cotidianul. Comisia juridică a recomandat plenului Camerei să dea NUP în cazul Năstase, votul urmând a se desfăşura în acest caz, probabil, miercuri.
(Cotidianul)