05.06.2008

Se face o noua Constitutie

Şeful statului a decis să iniţieze schimbarea Constituţiei României, convocând la Palatul Cotroceni o comisie specială.
PREŞEDINTE Ioan Stanomir Profesor de drept constituţional la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti.
PREŞEDINŢI ONORIFICI Matei Dogan Director emerit de cercetare la Centrul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Paris (CNRS). Aurelian Crăiuţu Profesor de teorie politică la Indiana University, Bloomington, SUA.
MEMBRII COMISIEI Radu Carp Conferenţiar la Universitatea din Bucureşti. Corneliu Liviu Popescu Profesor de drepturile omului la Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii din Bucureşti. Elena Simina Tănăsescu Profesor de drept constituţional la Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii din Bucureşti. Iulia Motoc Profesor de drept şi relaţii internaţionale la Universitatea din Bucureşti, membră în United Nations Human Rights Committee. Marius Bălan Lector doctor în drept constituţional, Universitatea ,,Al. I. Cuza’’, Iaşi. Dacian Dragoş Profesor de drept administrativ şi drept european, prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării de la Universitatea ,,Babeş- Bolyai’’ din Cluj. Veress Emöd Doctor în drept la Universitatea din Pecs, Ungaria. Predă la Universitatea Sapienţia din Miercurea-Ciuc. Constantin Valentin Profesor de drept internaţional la Facultatea de Drept, Universitatea de Vest Timişoara. Manuel Guţan Conferenţiar la Facultatea de Drept a Universităţii ,,Lucian Blaga’’ Sibiu