17.04.2008

Chiuariu sef CE

Chiuariu s-a cerut sef la un oficiu al Comisiei Europene
Cand inca nu mancase portia respectiva de spanac la bufetul Directiei Nationale Anticoruptie si era ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu se ingrijea de viitorul sau, fiind convins ca suflarea lui Traian Basescu in ceafa-i pretioasa nu-l va lasa sa-si termine ...era sa spunem reforma.
Umbla vorba pe coridoarele Executivului european ca la un moment dat, comisarul pentru Justitie, Franco Frattini, i-a cerut ministrului Chiuariu sa-i recomande pe cineva spre a conduce Serviciul pentru Protectia datelor cu caracter personal. Sa-i recomande in sensul de-a face o propunere in scris. Dupa ce s-a gandit, s-a gandit din nou si iar s-a gandit, Tudor Chiuariu si-a invins timiditatea si i-ar fi trimis lui Frattini si raspunsul. S-a propus pe el.
Nu am reusit sa aflam cum a reactionat, la modul oficial, comisarul, dar stim insa, dintr-o sursa sigura, ca dupa o usoara nedumerire ("asta parca avea o slujba, la Ministerul Justitiei"), si un hohot sanatos, despre chestiune nu s-a mai discutat, ca si cand nu ar fi existat.